Freitag, 17. Juni 2011

Baingan Bharta - Auberginen


Gebratene Auberginen 
stehen heute auf dem Plan. 

 
Dazu braucht man: 
 

... und natürlich ... 


Backofen auf 230° C aufheizen und 
die gewaschenen und mit Öl eingeriebenen Auberginen 
in einer feuerfesten Form 20 Min backen. 
Auf 180° zurückschalten und noch 10 Min. weiter backen. 

Inzwischen 


je 1 Teel. Kümmel und Koriandersamen kurz in Öl anbraten
dann Ingwer und Knoblauch mitbraten 


 1-2 Zwiebeln, 2 Pepperoni, 1 Teel. Salz dazugeben 
und ca. 3 Min. braten


 1/2 Teel. Kurkuma dazugeben


je 1 Teel. Koriander- und Cuminpulver dazugeben 


2 Tomaten kleinschneiden und dazugeben 


Das Ganze ca. 10 Min. auf kleiner Flamme kochen und 
immer wieder umrühren. 


Die Auberginen aus dem Ofen nehmen und 
die Haut abziehen. 
Klein schneiden, 
in die Sosse geben und 
noch 5 Min. ziehen lassen. 

 
Dazu gibt´s *Chapati*


 Guten Appetit 

Eure Tina 


*


Kommentare:

  1. Ooo this looks so yummy and delicious. :)

    AntwortenLöschen
  2. Looks delicious! I love eggplant.

    AntwortenLöschen
  3. It looks yummy, I would risk to taste it even with my bad gallbladder.

    AntwortenLöschen
  4. Maia, you can make my eggplant with very less oil, if you have problems. Have a nice weekend! LG Tina

    AntwortenLöschen
  5. Legga, legga, ich mag Aubergnen :c
    Rzept geschnappt und flitzweg :o

    Grüßlis :s Marianne :g

    AntwortenLöschen
  6. Baingan goes well with Pulavu as well!

    TQ for visiting n commenting on my blog:)

    AntwortenLöschen
  7. Wonderful!! and thanks for the recipe!

    AntwortenLöschen
  8. In response to yr @ my blog:
    Yes, Pulavu is made using Basmathi rice...it is like Indian version of fried rice, which is simple to prepare...you might want to take a look @ this recipe

    http://momrecipies.blogspot.com/2008/11/green-peas-pulav-matar-pulav.html

    AntwortenLöschen
  9. I used to dislike aubergine, but now really appreciate its texture and flavour. This is one of my favourite recipe.

    AntwortenLöschen
  10. Thank you Tina, aubergines are one of my favorite vegetables so I'll give it a try.

    AntwortenLöschen
  11. sabber, kann ich bitte einen Teller von haben!!!!!!
    gibt´s hier dann spätestens morgen!
    Danke!
    GGGLG
    Claudi

    AntwortenLöschen
  12. that looks really delicious...thanks for sharing your recipe. :) wishing you a great weekend!

    AntwortenLöschen
  13. I have no idea what that is but it looks tempting! Translation please?

    Visiting via Food Trip Friday. Hope you can visit my entry Little Korean

    AntwortenLöschen
  14. With eggplant, coriander and garlic, my favorites, this recipe can't fail to be delectable! YUM!

    AntwortenLöschen
  15. Hi Tina,
    This is a beautiful casserole and just looks delicious. Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday and I look forward to seeing you again real soon.
    Have a great week end!
    Miz Helen

    AntwortenLöschen
  16. I am just reminding everyone about tonights link party that runs Friday evening through Mondays!
    I also have an ongoing give away link party now too.
    Hope to see you soon.
    http://bacontimewiththehungryhypo.blogspot.com/
    come strut your stuff

    AntwortenLöschen

♥lichen dank für eure lieben kommentare! ich freu´ mich ganz arg über jeden einzelnen!
thanx sooo much for all your lovely comments! i really appreciate every single word :)

♥ tina ♥